Szerda, 2024-05-15, 11:31 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Június » 30 » Hidegfront-közeledte
1:36 PM
Hidegfront-közeledte
Ha most rátekintünk a hőtérképre, akkor még nem látszik a hidegfront.Mivel előtte ez majd "nyomni" fogja a meleg levegőt a front előtt, jelenleg AUSZTRIA-SZLOVÁKIA Ény.i részén tart, de előtte is (mint pl:. Magyarországon) többfelé alakulnak ki akár multicellás zivatarok,záporok,esők.
Nagyobb eséllyel éjszaka már felszakadozhat a felhőtakaró,de ez nem jelenti azt,hogy nem várható csapadék,hisz a Szeged-Miskolc vonalon sokfelé éjjel is lesznek zivatarok,akár felhőszakadással.
Írjatok!
Megtekintések száma: 390 | Hozzáadta: ales001 | Tag-ek(kulcsszavak): meteorológia | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 131 2 »
13 ales001  
0
Remek hírek.koszönjük!

12 Amatorido  
0
A szél tovább erősödött immár nem csak a Dunántúlon, hanem már a középső országrészben is (Keszthelyen immár 77 km/h sebességű lükéseket mértünk. Köszönjük a hírt Angyal Nikolettának.

11 Amatorido  
0
A nyaralóknak nem kedvez az idő a magyar tengernél. Megerősödött a szél és lehűlt a levegő. Napközben még 28-30 °C-ig kúszott fel a hőmérő higanyszála, mostanra azonban már csak 20 °C körüli értékek a jellemzőek. A 40-50 km/h-ás alapszél és a 70 km/h körüli széllökések felkorbácsolják a hullámokat.

10 Amatorido  
0
Eddig meg nem erősített beszámolók szerint Mór felett tuba alakult ki 18:25-kor és 15 percen keresztül lehetett látni (írja Farkasdi Ákos Mór-ról). Köszönjük!

9 Amatorido  
0
A Budapest-Kelebia vasútvonalon 16 óra 20 perckor Délegyháza és Kiskunlacháza között a felsővezetékre fa dőlt. Jelenleg áll a vonatközlekedés, mert zárlat miatt egy szakaszon nincs vonalfeszültség. Ezen a vonalon közlekedő vonatok utasai átlag 25-30 perces késésre számítsanak a kora esti órákban - írja Szántai Tamás.

8 Amatorido  
0
A Balatonra egy újabb zivatarcella "szakadt rá". Siófokon pont a fürdőzők mellett ért vizet a cella.

7 Amatorido  
0
Településünk felett már korábban áthaladt a záporesőt adó tömb. A levegő 8-9°C-ot hűlt, a 70-90 km/h-s széllökések könnyebb vendéglőasztalokat, napernyőket kapott fel az utcán, rengeteg port és más szennyező szemcsét hordott a gyalogosok szemébe. A járdákon és a főút mellett többfelé letört ágak hevertek - írja Atillakirálydombi Zircről. Köszönjük Attilakirálydombi az információkat.

6 Amatorido  
0
30 perces felhőszakadással, cseresznye nagyságú jéggel vonult át a vihar Tevel felett. Hatalmas mennyiségű víz zúdult ránk, aminek következtében az árkok teljesen megteltek - írja Jáhn Bálint Tevelről. Köszönjük neki az információt.

5 Amatorido  
0
Ebben a pillanatban érkezett meg a zivatar Kecskemétre és Paksra.

4 Amatorido  
0
Az agglomeráció környékén már csendesedtek, gyengültek a zivatarok, a legtöbb helyen már csak az eső esik. Csurgónál, a nyugati határszélen mozog egy hevesebb zivatar, illetve keleten van még villámtevékenység.

1-10 11-13
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]