Kedd, 2024-05-14, 7:35 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Július » 10 » Csontolvasztó meleg jön.
11:35 AM
Csontolvasztó meleg jön.
 Vasárnap tetőzik a hőség, a hőmérséklet délután 33-38, késő este 23-30 Celcius-fok között alakulhat. Néhol azonban vihar, jégeső is lehet. A hőség fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást is okozhat. Aratott a halál az utakon - mindenki legyen a szokásosnál is óvatosabb, aki a volán mögé ül.
 A meteorológiai szolgálat hivatalos honlapján fellelhető tájékoztatás szerint vasárnap döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, tetőzik a hőség.
 Az ország nagy részén túlnyomóan napos időre lehet számítani. Kialakulhat zápor is elsősorban a Dunántúl keleti és középső részén, Pest megyében és északkeleten (Budapest-Debrecen vonaltól északra).

 Néhol vihar, jégeső:
 (részlet)

  Általában gyenge lesz a légmozgás, csak néhol élénkülhet meg az északnyugati szél, de zivatar környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések is, néhol nem zárható ki 90 kilométer/óra feletti széllökés; zivatart kisebb méretű jég és 60-80 kilométer/órás széllökés kísérhet.

  Az ország nagy részén a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 27 Celsius-fokot. A Balaton nyugati és keleti medencéjében is első fokú viharjelzés van érvényben.
 Az UV-B sugárzás ma is nagyon erős lesz, átlaga várhatóan - a 7,5-ös riasztási szintet meghaladva - a 7,9-es értéket is eléri.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a melegfronti jellegű hatás okozhat fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást. A magas UV-B sugárzás miatt a déli órákban lehetőleg árnyékos helyen ajánlott tartózkodni.

 Aratott a halál
A rendőrség összesen 136 közúti közlekedési baleset során intézkedett az elmúlt 24 órában; ezek közül két balesetben hárman vesztették életüket, 16 baleset súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája vasárnap reggel. A hőségben nehezebben megy a koncentrálás, mindenki legyen a szokásosnál is óvatosabb, aki a volán mögé ül.

  Az országos tiszti főorvos négy napra, a péntek reggeltől hétfő éjfélig terjedő időszakra hőségriadót rendelt el.
Csatolások: Kiskép 1
Megtekintések száma: 320 | Hozzáadta: Amatorido | Tag-ek(kulcsszavak): Amatorido, FN.hu. MTI | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]