Hétfő, 2024-04-29, 3:43 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Július » 11 » Figyelemfelhívás és egyben esemény jelzés
0:03 AM
Figyelemfelhívás és egyben esemény jelzés
Figyelem felhívást szeretnék közreadni a tisztelt látogatók és felhasználóink számára!

A legfrissebb adatok alapján ami a rendelkezésünkre áll elég szép és változatos időjárás várható mai nap folyamán. Ugyanis hazánk időjárását a tőlünk nyugatra elhelyezkedő, illetve az északnyugatról közelítő hidegfront határozza meg a következő 36 órában. Ez egy pár fokos enyhülést fog hozni az időjárásunkba.
 Maga a hidegfront már a hajnali órákban eléri a nyugati-északnyugati határainkat és fokozatosan halad majd kelet felé. A front a középső országrészre (esetleg a Tiszántúlra) belassulhat.
 Összefoglalás: A hajnali órákban északnyugatról egy hidegfront érkezik. A front eleinte az érkező nedvességhez képest előresiet, így a Dunántúlon (kiemelten annak északi felében, ahol akadnak átfedések, majd később a délnyugati-déli területeken) lehet zivatarok kialakulására számítani. A délutáni órákban viszont a front belassul,aminek köszönhetően a nyugatról szivárgó nedvesség beéri a frontot. A fő veszélyforrás elsősorban keleten a felhőszakadás, de nyugaton és keleten egyaránt 2 cm feletti jégeső, illetve 90 km/h feletti kifutószél, előfordulhat.
 
 Lényeg: A mai nap folyamán NY-i irányból egy meglehetősen komoly hidegfront fogja elérni hazánkat. Ami azt jelenti az eddigi adataink alapján, hogy a déli óráktól az ország területének nagyobb százalékában számítani lehet elég komoly záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra és jégesőre. Eddigi adataink, Csapadék: akár <50mm, Jég:2-5cm, Szél:90-120km/h közötti. Mint ahogy ezekből az információkból is kiderül, nem akármilyen időjárásban lehet részünk a nap folyamán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már kiadta a jelzéseit a kezdődő időjárás miatt. De ezek a jelzések a nap folyamán bármikor megváltozhat.
Csatolások: Kiskép 1
Megtekintések száma: 840 | Hozzáadta: Amatorido | Tag-ek(kulcsszavak): OMSZ, Szupercella.hu, Amatorido | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]