Kedd, 2024-05-14, 9:01 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Július » 6 » OMSZ jelentése szerint:>
1:09 PM
OMSZ jelentése szerint:>
Időjárás-jelentés
Budapest, 2011. július 6., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Az időjárási helyzet Európában 

A Brit-szigetek közelében ciklon örvénylik, amely arrafelé, illetve a kontinens nyugati, délnyugati partvidékén okoz felhős, változékony időjárást. Fehéroroszország környékén egy hideg légörvény található, hatására a Kelet-európai-síkság déli területein és a Kárpátok északkeleti részén többfelé esik az eső, záporeső. Záporok, zivatarok alakulnak ki a Balkán-félszigeten, illetve az Adriai-tenger környékén.A kontinens többi részén a napsütés és a száraz idő a jellemző. A mediterrán térségben a hőmérséklet csúcsértéke általában 30, 35 fok között alakul, csak Olaszország környezetében mérnek néhány fokkal alacsonyabb értékeket. Észak-Európában és Közép-Európa északi részén ugyanakkor többnyire 18, 25 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A tőlünk északkeletre lévő ciklon holnaptól már nem gyakorol hatást a Kárpát-medence időjárására, délnyugat felől száraz, egyre melegebb levegő érkezik fölénk.   

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig

Szerdán északkeleten mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor. Másutt az erősebben fátyol-, illetve gomolyfelhős időszakok között többórás napsütésre számíthatunk, a nyugati határ közelében fordul elő helyenként zápor, késő délután egy-egy zivatar is lehet. Éjszaka az ország nagy részén derült lesz az ég, és lassanként északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Csütörtökön a sok napsütés mellett északkeleten és a nyugati határ közelében lehet erőteljesebb a nappali gomolyfelhő-képződés, és ott néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Szerdán a többfelé élénk északnyugati, nyugati szél a középső országrészben helyenként megerősödik, csütörtökön mérsékelt lesz a változó irányú szél.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul.

Megtekintések száma: 354 | Hozzáadta: ales001 | Tag-ek(kulcsszavak): Bátorliget, OMSZ | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]