Kedd, 2024-05-14, 12:43 PM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Június » 16
 A legfrissebb adatok szerint Magyarországon a jelenlegi információk a következők. Felhőzet: többnyire derült vagy gyengén felhős az égbolt. Csapadék: jelenleg nagyon kis helyen fordul elő és ott is gyenge eső tapasztalható. Az UV-B sugárzás: gyenge vagy mérsékelt. Szél: a Dunántúli régióban és a középső országrész nyugati részén Déli. A középső országrész és a Keleti régióban D-DK-i a szél irány.

 Ezek után térjünk rá arra a részre amit mi "időjósok" nagy szeretettel várunk ha hasonló időjárás alakul ki mint amit várunk. A cellára és az eseményre. Információink szerint a holnapi nap folyamán déltől egy markáns hidegfront éri el hazánkat. Ebből a hidegfrontból előreláthatólag a pénteki nap folyamán d&eacut ... Tovább »
Megtekintések száma: 332 | Hozzáadta:: Amatorido | Dátum: 2011-06-16 | Hozzászólások (0)

A tegnap holdfogyatkozás volt.Nos mitől is volt ez?Ha jól belegondoljuk kb 11 évente történik ilyen.Ahol a hold jelen volt az országunkban,ott mindenhol látni lehetett a holdfogyatkozás döbbenetes kialakulását.Nos ezt a szerkesztőségünk is megnézte,és nekünk van egy csillagászati teleszkópunk,amivel csodálatos látvány volt számunkra a fogyatkozás.
20:20-kor kezdtük el,és egészen 02:43-ig néztük.Ez azért történt ha belegondolunk,mert a föld eltakarta a napot és nem tudta így megvilágítani a holdat a napsugár,és amíg a nap nem kelt fel,vagyis nem ért el olyan helyzetet,hogy a föld mögül árnyékot vessen a holdra,addig sötétségbe borult a hold.
Reméljük ön is megnézte ezt a fogyatkozást,és egy pár képet tölt fel a számunkra...

Megtekintések száma: 368 | Hozzáadta:: ales001 | Dátum: 2011-06-16 | Hozzászólások (0)