Kedd, 2024-05-14, 2:53 PM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Június » 24
falfelho_tombol-1.JPGSzombat reggel:Egyre nagyobb területen szakadozik fel, illetve csökken a felhőzet, szombat reggel inkább már csak az ország keleti harmadán lesznek felhősebb területek. Itt szórványosan várható eső, zápor, egy-egy zivatar, máshol csak néhol fordulhat elő csapadék az éjszakai órákban. Éjjel átmenetileg gyengül, majd a reggeli, délelőtti órákban ismét egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél, melyet főként a Dunántúlon kísérhetnek erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.
 Szombat délután:A többórás napsütés mellett a Dunántúlon időnként, keleti tájainkon gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a Duna vonalától keletre fekvő vidékeken fordulhat ... Tovább »
Megtekintések száma: 298 | Hozzáadta:: Amatorido | Dátum: 2011-06-24 | Hozzászólások (2)

roncs_bus-1.JPGPénteken az északkeleti részén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar illetve Heves keleti, és Békés megye legészakibb részein) valószínű zivatar, amelyek környezetében viharos (60-75 km/h) széllökés, kis méretű jég és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (25-35 mm) is kialakulhat. Egy-egy heves zivatar sem zárható ki, amelyet jégeső (2 cm körüli átmérővel), illetve 80-90 km/h körüli széllökés kísérhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20, 24 fok között várható. Szombaton a Szeged-Salgótarján vonaltól keletre továbbra is lehetnek zivatarok, amelyeket erős esetleg viharos (50-65 km/h) sz&eacut ... Tovább »
Megtekintések száma: 310 | Hozzáadta:: Amatorido | Dátum: 2011-06-24 | Hozzászólások (1)

omsz_png.PNG A kontinens északnyugati vidékei felett több középpontú ciklonrendszerek okoznak változékony, gyakran szeles és csapadékos időjárást. Hosszan elnyúló fontjaik elérték Európa középső részeit is, záporokat, zivatarokat és többfokos lehűlést hozva a térségre. A Brit-szigeteken, Izlandon és a Skandináv-félszigeten hűvös a levegő, többnyire 13, 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de helyenként ennél is hidegebb van. A szárazföld nyugati és középső vidékein is lehűlt a levegő, többnyire 20 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Sekély ciklonális mező okoz záporokat, zivatarokat a Kelet-európai-síkság középső vidékein, de a térséget meleg levegő tölti ki. Anticiklon h ... Tovább »
Megtekintések száma: 287 | Hozzáadta:: Amatorido | Dátum: 2011-06-24 | Hozzászólások (0)