Kedd, 2024-05-14, 9:16 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Június » 18 » Előrejelzés és egyben figyelem felhívás!
10:08 PM
Előrejelzés és egyben figyelem felhívás!
 Az előrejelzések és a mai esemény észlelésem alapján elmondhatom hogy az időjárás mindig tartogathat nekünk meglepetéseket "időjósoknak" és Önöknek, az időjárás iránt érdeklődőknek.
 
 Térjünk rá a hétvégi időjárásra: az eddigi információink szerint a ma (péntek) esti órákban eléri hazánkat az eddig csak jelzet zivatarcella. Aminek az előőrseinek hatásait már a mai nap folyamán megtapasztalhattuk bizonyos helyeken. Szombaton a reggeli órákban még a mai naphoz hasonló időre lehet számítani. Az UV-B sugárzás értéke mint ami a térképünkön is látható mérsékelt erősségű lesz, átlagosan 5.1-es értékre lehet számítani. Viszont a többi adataink már nem ennyire "virágosak". Ugyanis a mérsékelt UV-B érték mellett már többfelé megnövekszik a felhőzet és szórványosan előfordulnak majd záporok, zivatarok. Ezeken felül a holnapi nap folyamán a délutáni órákban már lesznek olyan helyek ahol felhőszakadás és jégeső se kizárt.
 Ezek alapján a következő három figyelmeztető jelzést adjuk ki, figyelem felhívás céljából:
 

1. fokú, azaz sárga jelzés: szórványosan előfordulhatnak zivatarok
1. fokú, azaz sárga jelzés: a széllökés több helyen elérheti, sőt akár meg is haladhatja a 60km/h-s sebességet is
2. fokú, azaz narancssárga jelzés: A széllökés ereje néhol elérheti a 90km/h-s sebessége is.

A vasárnapi nap folyamán hasonló időjárásra lehet számítani mint szombaton.


 Az eseményekkel kapcsolatban egyelőre mivel a mai napon nem kaptunk információt, hogy Magyarországon történt-e valamilyen esemény így a várható jelenségekről nem tudjuk tájékoztatni Önöket. Viszont a holnapi, azaz szombati napon már a legelső esemény észlelése, bejelentése esetén történjen bármilyen módon. Azonnal tájékoztatni fogjuk a Kedves felhasználókat és a látogatókat. 
Megtekintések száma: 324 | Hozzáadta: Amatorido | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 ales001  
0
REMEK!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]